Kinderen krijgen is optioneel

Kinderen Krijgen Is Optioneel

 

‘Daar ga je later spijt van krijgen.’
‘Je hebt de ware gewoon nog niet gevonden.’
‘Wat ga je dán met je leven doen?’

Het besluit om geen moeder te worden wekt vaak vragen, onbegrip en weerstand op – en dat is iets waar ongeveer 12 procent van de Nederlandse vrouwen om de haverklap mee te maken krijgt.

Dit geïllustreerde non-fictieboek is voor die vrouwen een hart onder de riem, en verheldert hun keuze voor degenen die het beter willen leren begrijpen.

Aan de hand van persoonlijke verhalen, onderzoeken, statistieken, grappige illustraties (en vooral zónder oordeel) laat ervaringsdeskundige Marloes De Vries zien hoe je leven eruit kan zien als je weloverwogen besluit om geen moeder te worden.

Daarmee schreef ze een broodnodig boek dat zorgt voor begrip, herkenning en beschouwing, en haalt ze bewust kinderloos zijn uit de taboesfeer.

Kinderen krijgen is optioneel

Inkijkexemplaar

Pers

Recensie-exemplaar aanvragen: marketing@blossombooks.nl

Interview aanvragen: hello@marloesdevries.com

 

Recensies

★★★★★ Hebban / Els Van Haute

“Een pamflet voor vrije keuze, een aanklacht tegen het niet aanbieden van opties, een hart onder de riem, een
streling voor het oog, voer voor munitie, een ode aan moedige vrouwen die het pad durven verlaten en stoere mensen die een eigen pad volgen zonder op een kaart te kunnen vertrouwen, én bovenal een warm bad voor ons, die 20 procent.”


Mel Hartman
“De Vries geeft haarfijn de twijfels weer waar vrouwen mee kampen, de vooroordelen tegenover kindvrije vrouwen, de druk van de maatschappij. […] Als je twijfelt over het wel of niet nemen van kinderen, dan raad ik dit boek hard aan, want het zal je, met tips en raad, helpen in je keuze.”

 
★★★★ Favoritez

“Ik heb me nog nooit zo begrepen en gehoord gevoeld door een boek. Ik wil dit boek knuffelen en nooit meer loslaten.”


★★★★★ GoodReads

“Eerlijk en soms confronterend, maar nooit kwetsend of belerend. De schrijfstijl is heerlijk, en de illustraties gevat.”

‘Kinderen krijgen is optioneel’ is geschreven en geïllustreerd door Marloes De Vries en uitgegeven door Blossom Books.